nieuws

Soest zet RioBoxx in voor renovatie riool

bouwbreed

Soest zet RioBoxx in voor renovatie riool

De gemeente Soest zet de RioBoxx in voor de renovatie van het hoofdriool onder het Saenredamplantsoen.

Op voorschrift van advies- en ingenieursbureau Grontmij voeren tien van deze tijdelijke opvangbakken tijdelijk het afvalwater af. Het is het eerste project waarin zoveel van deze voorzieningen tegelijk worden gebruikt. De RioBoxx van de gelijknamige leverancier uit Utrecht is een kist die de rioleringspijp waterdicht omsluit.

In de kist kan aan de buis worden gewerkt zonder dat de werklieden afvalwater over zich heen krijgen. Een pomp voert het water met een slang uit de box af zodat het ook niet in de bodem kan stromen. “De arbeidsomstandigheden en het milieu zijn daar enorm bij gebaat”, zegt Frank Geserick van adviesbureau RioolABC dat het project in Soest begeleidt..

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels