nieuws

Sloper Beelen noemt wens TAG-verbod hypocriet

bouwbreed

Sloper Beelen noemt wens TAG-verbod hypocriet

Pleiten voor een verbod op export van teerhoudend asfaltgranulaat is uiterst hypocriet. Dat vindt Wim Beelen, eigenaar van de gelijknamige Beelen Groep.

“Degenen die dat willen, werden zelf stinkend rijk van de export.” Beelen reageert op het betoog van Leo van Ruiten, voorzitter van het Overleg Teerhoudend Asfalt, gisteren in Cobouw. Van Ruiten wil een verbod, omdat er jaarlijks nog altijd tonnen TAG de grens over verdwijnen richting Letland, Estland en Litouwen. Beelen vindt die oproep bijzonder brutaal. “Van Ruiten behartigt de belangen van onder meer Theo Pouw en Willem van Bentum, twee directeuren van bedrijven die TAG thermisch reinigen. Zij verdienden beiden miljoenen euro’s aan het verschepen van teerhoudend asfaltgranulaat en brachten samen 5 miljoen ton TAG over de grens. Nu iedereen dat doet en hun prijs onder druk komt te staan, willen ze de markt ineens beschermen.”

“Wat een onzin”, weerspreekt Cees van Opstal, namens BRC (Van Bentum Recycling Centrale). “We moesten wel exporteren.”

Lees verder in Dagblad Cobouw: ‘Wim Beelen mag bij ons in de boeken komen kijken’ 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels