nieuws

Schikking in zaak vastgoedfraude

bouwbreed Premium

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft opnieuw schikkingen getroffen met twee verdachten in de vastgoedfraudezaak.

Het gaat om bedrijven van voormalig directeur Will F. van het Philips Pensioenfonds en voormalig registeraccountant Eric F.

De twee betalen via hun vennootschappen Universum Holding en Universum Beheer in totaal 1,2 miljoen euro. Daarnaast moeten ze ruim 15 miljoen terugbetalen aan Philips Pensioenfonds en Rabo Bouwfonds, de twee voornaamste slachtoffers van de vastgoedfraude.

De ondernemingen van F. en F. werden door justitie verdacht van witwassen en deelname aan een criminiele organisatie. Ze zouden via valse facturen miljoenen achterover hebben gedrukt bij vastgoedtransacties in Amsterdam en Den Haag. De schikking ziet alleen toe op de bedrijven van verdachten. F. en F. staan in persoon wel terecht.

Reageer op dit artikel