nieuws

Rotterdam legt parkeergarage stil

bouwbreed

Advocatenkantoor Houthoff Buruma heeft namens de gemeente Rotterdam te laat beroep ingesteld in de zaak rond het bouwen van een parkeergarage bij de Kralingse Zoom. Hierdoor komt er een bodemprocedure bij de Raad van State die zeker een jaar gaat duren. De gemeente en bouwer Ballast Nedam konden het niet eens worden over de kosten […]

Advocatenkantoor Houthoff Buruma heeft namens de gemeente Rotterdam te laat beroep ingesteld in de zaak rond het bouwen van een parkeergarage bij de Kralingse Zoom. Hierdoor komt er een bodemprocedure bij de Raad van State die zeker een jaar gaat duren. De gemeente en bouwer Ballast Nedam konden het niet eens worden over de kosten van extra eisen onder meer op het gebied van brandpreventie. Hierdoor lag de bouw al sinds 23 mei stil. In een rechtszaak werd de gemeente in het ongelijk gesteld. Nu de gemeente te laat beroep heeft ingesteld en een bodemprocedure wordt opgestart, is het onduidelijk wanneer de bouw van de parkeergarage weer wordt opgepakt. De extra kosten die de gemeente nu moet maken drukken bovendien zwaar op de begroting.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels