nieuws

Rijnland eist geld van KLM voor sanering Schiphol

bouwbreed

-Het hoogheemraadschap van Rijnland wil dat KLM meebetaalt aan de kosten van een bodemsanering op Schiphol. Dat blijkt uit stukken op de website van het hoogheemraadschap. Het gaat om een klus die tussen 30 en 40 miljoen euro kost. In 2008 ging in een KLM-hangar spontaan een sprinklerinstallatie af. Hierbij kwam giftig bluswater vrij. Om […]

-Het hoogheemraadschap van Rijnland wil dat KLM meebetaalt aan de kosten van een bodemsanering op Schiphol. Dat blijkt uit stukken op de website van het hoogheemraadschap. Het gaat om een klus die tussen 30 en 40 miljoen euro kost. In 2008 ging in een KLM-hangar spontaan een sprinklerinstallatie af. Hierbij kwam giftig bluswater vrij. Om wateroverlast op Schiphol te voorkomen liet Rijnland het water opslaan in bassins. Om verdere vervuiling te voorkomen, is bodemsanering nodig.

Volgens een woordvoerster van Rijnland praat het hoogheemraadschap met KLM over de verdeling van de kosten voor de bodemsanering. KLM onthoudt zich van commentaar.

Reageer op dit artikel