nieuws

Rechter verbiedt namaak van laadplatforms

bouwbreed

De Britse producenten van laadplatforms Cantideck en Conquip Industrial mogen geen laadplatforms meer maken op dezelfde manier als hun landgenoot Xena Systems dat doet. Dat is de uitkomst van een patentzaak die Xena heeft aangespannen tegen de andere bedrijven. Xena heeft sinds 2004 een Europees patent voor een rollend laadplatform voor de bouw. Het platform […]

De Britse producenten van laadplatforms Cantideck en Conquip Industrial mogen geen laadplatforms meer maken op dezelfde manier als hun landgenoot Xena Systems dat doet. Dat is de uitkomst van een patentzaak die Xena heeft aangespannen tegen de andere bedrijven. Xena heeft sinds 2004 een Europees patent voor een rollend laadplatform voor de bouw. Het platform schuift in en uit de gevel om materiaal van de kraan te ontvangen. Cantideck en Conquip Industrial leverden laadplatforms met de bijzonderheden van Xena. Beide bedrijven vochten eerder de rechtsgeldigheid van Xena’s patent aan. Alledrie de bedrijven exporteren hun producten, maar hebben geen importeur in Nederland.

Reageer op dit artikel