nieuws

Raadslid schuldig aan schending ambtsgeheim

bouwbreed

Raadslid schuldig aan schending ambtsgeheim

Raadslid Louis van der Kallen uit Bergen op Zoom is veroordeeld voor het schenden van zijn ambtsgeheim.

De politicus heeft via schriftelijke vragen vertrouwelijke informatie over woningbouwproject Bergse Haven naar buiten gebracht. Van der Kallen stelde twee jaar geleden 62 vragen aan het college van Burgemeester en Wethouders over het miljoenendebacle Bergse Haven. Na oriënterend onderzoek door justitie deed de gemeente in december van dat jaar aangifte omdat in de vragen vertrouwelijke informatie over het risico van de grondexploitatie stond.

Het raadslid zegt dat zijn vragen zijn gebaseerd op dossiers die hij kreeg na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) maar het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat er geen bewijs is voor die verklaring. De rechtbank trekt de integriteit van de verdachte niet in twijfel. “Maar hij heeft welbewust de grenzen opgezocht en is hierin te ver gegaan.” Van der Kallen krijgt geen straf, omdat hij niet handelde uit eigen gewin maar uit goede bedoelingen.

Reageer op dit artikel