nieuws

Raad van State: Geen puinbrekervoor Harten

bouwbreed

Bouw- en grondverzetbedrijf Harten mag geen puinbreekinstallatie plaatsen op zijn terrein aan de Noordweegseweg in ’s-Heer Arendskerke.

De Raad van State heeft dit gisteren bepaald. In eerste instantie werd tijdens de besluitvorming alle medewerking verleend door de gemeente. Die wachtte volgens Harten daarna te lang met een uitspraak. Doordat omwonenden vervolgens te elfder ure bezwaar maakten, keurde de gemeente Goes het vergunningsverzoek alsnog af. De raad ging er in mee dat de gemeente eerder had moeten beslissen, en vorderde dat het bedrijf de gemaakte proceskosten terugkrijgt.

Daar staat tegenover dat de door het bouwbedrijf gewenste installatie er niet komt omdat de installatie in strijd is met het bestemmingsplan. Bovendien vindt het hoogste bestuursorgaan dat de gemeente de vergunning niet hoefde te verlenen.

Reageer op dit artikel