nieuws

‘Proefboring gas kan voldoen aan extra eisen’

bouwbreed Premium

Het Britse bedrijfje Cuadrilla denkt dat het mogelijk is om te voldoen aan voorwaarden die drinkwaterbedrijf Brabant Water stelt aan een proefboring naar schaliegas in Boxtel.

 Directeur Frank de Boer van Cuadrilla heeft dat gezegd tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer.Brabant Water wil onder meer dat Cuadrilla een veiliger boortechniek gebruikt in de ondiepe ondergrond waar het drinkwater zit. Bovendien moet het bedrijf milieuvriendelijkere stoffen gebruiken in plaats van de gebruikelijke chemicaliën. In verband met de goede kwaliteit van het water in Brabant is het gebruik van glutaaraldehyde (om bacteriën te doden) waarschijnlijk niet nodig, zei De Boer.Als proefboringen uitwijzen dat schaliegas rendabel is te winnen, schat Cuadrilla dat er in Brabant vijf tot tien boorlocaties komen.

Reageer op dit artikel