nieuws

Primeur in de weilanden

bouwbreed

Primeur in de weilanden

In de Utrechtse polder Strijkviertel is constructiebedrijf Hardeman uit Veenendaal begonnen met de montage van een opmerkelijke overkapping op tennispark Rijnvliet.

De stalen constructie zal volgens ontwikkelaar Light Space volgende week met een voorgespannen membraan worden overdekt in plaats van met vlakdoek. Hiermee hebben de voormalige weilanden een Europese primeur. Deze primeur betreft volgens Johan Hardeman, directeur van het constructiebedrijf, de omvang van de overspanning. Twee stukken van elk 34 bij 43 meter overdekken elk twee tennisbanen. Met een hoogte van 9 meter voldoet de dubbelgekromde constructie ook meteen aan de eisen van tennisbond KNLTB. Het tennispark, dat naar verwachting begin oktober wordt opgeleverd, is onderdeel van het gelijknamige sportpark Rijnvliet waarbij onder meer sportverenigingen URC (rugby) en UTS (voetbal) nieuwe velden en kantines krijgen.

Reageer op dit artikel