nieuws

Pijlers met een bijsmaak

bouwbreed Premium

HoofddorpMNO Vervat plaatste vrijdag de eerste liggers over de A4 ter hoogte van Hoofddorp. De aannemer kan tijdelijk met hoog materieel werken aangezien de Kaagbaan voor onderhoud drie weken buiten gebruik is. Het was de bedoeling dat ook de liggers voor de andere overspanningen in deze weken geplaatst zouden worden, maar dat is inmiddels uitgesloten […]

HoofddorpMNO Vervat plaatste vrijdag de eerste liggers over de A4 ter hoogte van Hoofddorp. De aannemer kan tijdelijk met hoog materieel werken aangezien de Kaagbaan voor onderhoud drie weken buiten gebruik is. Het was de bedoeling dat ook de liggers voor de andere overspanningen in deze weken geplaatst zouden worden, maar dat is inmiddels uitgesloten vanwege een geschil tussen MNO en de provincie Noord-Holland. De provincie heeft het betonwerk van de eerste pijlers afgekeurd en geeft tot nu toe geen goedkeuring voor de stort van het derde tussensteunpunt. De kist voor die derde pijler begint inmiddels aardig te roesten.

Het viaduct maakt deel uit van de nieuwe N201. De liggers overspannen zo’n 30 meter, wegen 70 ton en komen uit de fabriek van Romein Beton. Sarens legde ze vrijdagnacht op hun plek. Wanneer de partijen weer in actie kunnen komen is nog even onduidelijk.

Foto: Ronald Bakker; tekst: Ad Tissink

Reageer op dit artikel