nieuws

Panagro staakt woningbouwproject

bouwbreed

De bouw van een appartementsgebouw met 52 woningen en 31 daarnaast gelegen eengezinswoningen in Oud-IJmuiden is gestaakt. Hoofduitvoerder Panagro heeft financiële problemen en kan de onderaannemers niet betalen.

Dat meldt Woningbedrijf Velsen, de opdrachtgever voor de bouw. Een probleem is in het bijzonder het stilleggen van de bouw van de appartementen, vertelt Anke Wisselink, woordvoerster van het woningbedrijf. “Van die woningen zijn er inmiddels enkele tientallen verhuurd en nu kunnen de toekomstige bewoners er voorlopig niet in.” De huizen zouden in oktober worden opgeleverd, maar inmiddels ligt de bouw voor minstens drie maanden stil.

Volgens Wisselink was ook in de zomer sprake van vertraging. “Maar we hadden natuurlijk niet verwacht dat het zo zou gaan. Vooral voor de huurder is dit een heel vervelende situatie.” Zij zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht van de problemen. Een oplossing zit er vooralsnog niet in. Wisselink stelt dat Woningbedrijf Velsen heeft voldaan aan de verplichtingen jegens de aannemer. Inmiddels zijn er hekken rond de bouwplaats neergezet.

Adjunct-directeur realisatie Michel van Koppen van Panagro, stelt vast dat er naarstig wordt gezocht naar een oplossing voor het probleem.

Reageer op dit artikel