nieuws

Opengewerkte, golvende gevel voor Prosta Tower

bouwbreed

Opengewerkte, golvende gevel voor Prosta Tower

De Prosta Tower, een 70 meter hoog kantoorgebouw in de hoofdstad van Polen, heeft een dragende in het werk gestorte betonnen gevel met ruitvormige openingen.

Hij buikt een beetje uit over de Prosta, een brede avenue in het centrum. De architect, Stefan Kurylowicz, dacht eerst aan een golvende glazen gevel. Maar opdrachtgever Marvipol wilde een maximaal verhuurbaar vloeroppervlak op het kleine perceel. Daarom is het een dragende gevel geworden, met daarachter een glasvlies.

Aannemer Warbud heeft de gevel uitgevoerd in ter plekke gestort schoon beton. Hij gebruikte daarbij Peri-bekisting. Voor de achter- en voorzijde van de gevel Trio paneelbekisting en voor de ruitvormige openingen Fin-Ply Maxi betonplexplaten.

Reageer op dit artikel