nieuws

Moderne radiator met optimale warmteafgifte

bouwbreed

Moderne radiator met optimale warmteafgifte

De Belgische producent Vasco introduceert de compacte Canyon-radiator die een optimale warmteafgifte bij lage watertemperaturen combineert met een eigentijds design. Na eerder bekroond te zijn met een Red Dot Design Award is de radiator nu ook genomineerd voor de Designpreis Deutschland 2012.

De verticale profielen zijn geïnspireerd op het lijnenspel in de rotsformaties van de Grand Canyon. Door de aluminium uitvoering hebben de radiatoren vijf keer minder water nodig dan klassieke designradiatoren aldus de producent. Toch is de warmteafgifte tot 15 procent hoger. Door de combinatie van een beperkte waterinhoud en een goede warmteafgifte, reageert de radiator sneller op temperatuurschommelingen wat resulteert in een efficiënter energieverbruik. De optimale warmteafgifte maakt de radiator ideaal voor lagetemperatuursystemen met een warmtepomp of (condenserende) HR-gasketel.

De profielen zijn overigens zo ontworpen dat de radiator aan de voorzijde stralingswarmte en aan de achterzijde convectiewarmte afgeeft. Het warme water loopt in de kern van het profiel waardoor de voorzijde van de radiator nooit gevaarlijk warm wordt. Omdat de profielen bij uitzetting over elkaar schuiven en de persverbinding tussen collector en profielen volledig uit aluminium bestaat, warmen de onderdelen snel en gelijkmatig op.

Reageer op dit artikel