nieuws

Minder misstanden bij woningcorporaties

bouwbreed Premium

Minder misstanden bij woningcorporaties

Het aantal onoorbare praktijken die plaatsvinden bij woningcorporaties lijkt af te nemen. Het meldpunt integriteit woningcorporaties ziet het aantal meldingen teruglopen.

Het meldpunt, dat valt onder de VROM-inspectie, bestaat sinds april 2009. In het eerste jaar van zijn bestaan, kreeg de instantie 235 meldingen binnen. Sindsdien kwamen er slechts 134 bij: begin deze maand stond de teller op 369 in totaal.

Het punt is bedoeld voor meldingen over fraude bij woningcorporaties. Toenmalig minister Eberhard van der Laan van Wonen stelde het in nadat een aantal ernstige gevallen van zelfverrijking door bestuurders van sociale huisvesters aan het licht was gekomen.

In totaal heeft het punt sinds de oprichting 102 meldingen in behandeling genomen. Daarvan werden er 21 overgedragen aan de opsporingsdienst van de VROM-Inspectie en zijn nog in onderzoek. De rest werd afgehandeld door het ministerie van Binnenlandse Zaken of de Inspectie zelf.

Reageer op dit artikel