nieuws

Minder bouw in Limburg door krimp bevolking

bouwbreed

Limburg bouwde vorig jaar minder dan in voorgaande jaren. De productie lag duidelijk lager, mede als gevolg van de kredietcrisis en de krimp van de bevolking. Dat blijkt uit de woonmonitor 2010 van de provincie Limburg. Vorig jaar kwamen er in Limburg 2200 woningen bij. Om precies te zijn werden er 3100 woningen gebouwd en […]

Limburg bouwde vorig jaar minder dan in voorgaande jaren. De productie lag duidelijk lager, mede als gevolg van de kredietcrisis en de krimp van de bevolking. Dat blijkt uit de woonmonitor 2010 van de provincie Limburg.

Vorig jaar kwamen er in Limburg 2200 woningen bij. Om precies te zijn werden er 3100 woningen gebouwd en 870 gesloopt.

In 2010 werden meer huurwoningen dan voorheen gebouwd. Hetzelfde geldt voor dure koopwoningen. Er werden 49 procent huur- en 51 procent koopwoningen gerealiseerd.

De leegstand daalde licht naar 3,4 procent, en er werden minder woningen verkocht. Ook de verkoopprijs daalde licht.

Reageer op dit artikel