nieuws

MAKZ Kalkzandsteen eerste met milieucertificaat

bouwbreed

MAKZ Kalkzandsteen eerste met milieucertificaat

MAKZ in Oosterhout heeft als eerste kalkzandsteenproducent in Nederland het ISO 14001-certificaat behaald voor zijn milieumanagementsysteem. De nieuwkomer in het marktsegment is sinds 2007 actief vanuit een nieuwe productielocatie.

Dat laatste heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de snelheid waarmee het certificaat kon worden behaald. “Bij de bouw van de fabriek hebben we al zoveel mogelijk rekening gehouden met de eisen voor het certificaat. Daarna was het eigenlijk een kwestie van stapsgewijs kleine aanpassingen plegen”, licht Ton van de Kraats toe. Hij is verkoop- en bouwtechnisch adviseur van MAKZ. De fabriek is helemaal ingericht op hergebruik van materialen.

Reageer op dit artikel