nieuws

Langer doorwerken aantrekkelijker maken

bouwbreed

Langer doorwerken aantrekkelijker maken

De arbeidskorting voor werknemers ouder dan 58 jaar en de doorwerkbonus voor werknemers vanaf 62 worden in 2013 vervangen door een werkbonus 62-plus.

Dit moet langer doorwerken aantrekkelijker maken voor in het bijzonder de lagere inkomensgroepen. Voor werkgevers blijft een werkbonus 62-plus bestaan. Verder komen er vanaf 2013 zogeheten mobiliteitsbonussen. Deze moeten werkgevers stimuleren meer gehandicapten en oudere werklozen aan te trekken. De maatregelen zijn onderdeel van het zogeheten vitaliteitspakket dat moet leiden tot het vergroten van duurzame inzetbaarheid en het stimuleren van langer doorwerken. Ook maakt de begroting duidelijk dat de premievrijstelling voor oudere werknemers wordt vervangen door een premiekortingsregelingvanuit het vitaliteitspakket.

Reageer op dit artikel