nieuws

Kritiek op rapport over gronddepots

bouwbreed

Kritiek op rapport over gronddepots

Het rapport van de VROM-inspectie over gronddepots die regels aan hun laars lappen, bekent weinig. Dat zegt Cumela, de brancheorganisatie voor grondverzetbedrijven.

De VROM-inspectie concludeert dat veel gemeenten en bedrijven dingen doen met grond, waarvoor ze niet de juiste papieren hebben. Cumela is niet onder de indruk. “De inspecties zoomen teveel in op de regels en te weinig op de risico’s voor het milieu”, reageert Jan van der Leij, secretaris grondwerken bij Cumela.

Gemeenten en bedrijven weten vaak niet wat de exacte kwaliteit van de grond is die ze innemen. Toch kan Van der Leij zich niet voorstellen dat er vaak zwaar verontreinigde partijen bij de veelal tijdelijke depots terechtkomen. “Bedrijven en gemeenten willen gewoonweg geen vuile grond mee naar huis nemen”, verklaart Van der Leij.

Cumela vertegenwoordigt ongeveer 70 procent van de bedrijven die zich met grondverzet en opslag van grond bezighoudt.

Lees het rapport van de VROM-inspectie over gronddepots

Reageer op dit artikel