nieuws

Korte tunnelbak voor NS-station Dieren

bouwbreed

De provincie Gelderland wil een korte tunnelbak door de kern van Dieren bij het NS-station. Gedeputeerde Staten hebben gekozen voor de variant ‘3-kort’ van het plan Traverse Dieren. Deze optie is 13 miljoen euro goedkoper dan een variant met een lange tunnelbak. Traverse Dieren is een plan voor de reconstructie van de N348 die dwars […]

De provincie Gelderland wil een korte tunnelbak door de kern van Dieren bij het NS-station. Gedeputeerde Staten hebben gekozen voor de variant ‘3-kort’ van het plan Traverse Dieren. Deze optie is 13 miljoen euro goedkoper dan een variant met een lange tunnelbak.

Traverse Dieren is een plan voor de reconstructie van de N348 die dwars het dorp gaat. De Dierenaren hadden een voorkeur voor de lange tunnel. De provincie wil daar alleen in meegaan als de gemeente Rheden bereid is de extra kosten zelf te betalen. Eind 2012 valt de definitieve beslissing. De uitvoering begint in 2014, nadat het project is aanbesteed.

Reageer op dit artikel