nieuws

Karlien Stroeve: Stippenjurk overschaduwt dakpark

bouwbreed

Karlien Stroeve van Projectmanagementbureau Gemeentewerken Rotterdam stond beteuterd te kijken toen minister Melanie Schultz van Haegen op werkbezoek precies dezelfde jurk aanhad als zijzelf.

Wat kwam de minister doen?

“Ze kwam het eerste substraat aanbrengen voor een groot dakpark. Het wordt 800 meter lang, bovenop de daken van een nieuw winkelcentrum.”

Maar daar had niemand aandacht voor?

“De discussie ging al snel vooral over de jurkjes.”

Wanneer ontdekte u de pijnlijke overeenkomst?

“Ik haalde de minister op bij de bus. Toen ze opstond vanuit haar bankje zag ik dat ze net als ik een zwarte jurk met witte stippen droeg en toen bekroop me al een ongemakkelijk gevoel. Toen ze dichterbij kwam zag ik dat ze echt identiek waren.”

Volgens kenners ging het om de wikkeljurk Drew van Ladress.

“Dat is hem inderdaad. Besteld via internet. Net als de minister waarschijnlijk.”

Toen was er geen ontkomen meer aan.

“Ik had geen reservejurk in mijn tas zitten. De minister brak gelukkig het ijs door me een compliment te geven over mijn mooie jurk. Ik kon haar geen ongelijk geven natuurlijk.”

Het stond de volgende dag groot op de voorpagina van De Telegraaf

“Ik had liever dat het project zelf zoveel aandacht had gekregen.”

Vooruit: drie zinnen in Cobouw om het project te pitchen.

“Bovenop het nieuwe winkelcentrum en een dijk komt een acht hectare groot park. Het glooit omhoog vanaf het maaiveld en vormt een groene impuls voor de omliggende wijken. Het luidt de transformatie in van een voormalig rangeerterrein in Delfshaven tot het nieuwe stedelijk gebied Stadshavens.”

Ik vind die stippenjurk interessanter.

“Dat vonden er meer. Ik word er voortdurend over aangesproken binnen de gemeente. Maar ik doe hem nooit meer aan. Bij openbare gelegenheden zal ik hem sowieso nooit meer dragen. Misschien zet ik hem wel te koop op Marktplaats.”

Reageer op dit artikel