nieuws

Hongerstaking tegen sluiting cementfabriek

bouwbreed

Hongerstaking tegen sluiting cementfabriek

Twaalf werknemers van een cementfabriek van Lafarge in het Franse Frangey bij Auxerre zijn samen met de burgemeester van het stadje in hongerstaking gegaan tegen de sluiting van hun bedrijf.

De hongerstakers hebben een kamp met vijf tenten opgeslagen voor het hoofdkantoor van Lafarge’s cementactiviteiten in Saint-Cloud. ‘‘We zijn vastbesloten tot het einde te gaan en hier te blijven tot het sluitingsplan van de baan is’’, aldus één van de actievoerders die ook de grootste vakbond CFDT bij de fabriek vertegenwoordigt. Lafarge Ciments heeft aangekondigd de fabriek, waar 74 mensen werken, eind volgend jaar te zullen sluiten vanwege de overcapaciteit in de sector. De directie stelt voorlopig niet van die plannen af te zullen zien maar de sociale dialoog met de werknemers op gang te willen houden.

Bekijk een reportage van de Franse televisie

Reageer op dit artikel