nieuws

Haskoning stelt zich in op krimp

bouwbreed

Haskoning stelt zich in op krimp

Ingenieursbureau Royal Haskoning stelt zich komende jaren voor de West-Europese markten in op krimp. De nieuwe structuur, waarin elf divisies zijn samengevoegd tot vijf speerpunten, moet helpen om de effectiviteit te verhogen.

“We hebben geen uitgewerkt plan om de personele sterkte terug te brengen”, verzekert bestuursvoorzitter Erik Oostwegel. “Wel kijken de directeuren van onze nieuwe businesslijnen kritisch naar het werk. We krimpen in West-Europa en moeten vraag en aanbod beter bij elkaar brengen. In Azië en Brazilië zien we groei. Ons bedrijf blijft bezig om knappe koppen van de universiteit aan te trekken. We bieden een boeiende internationale loopbaan.”

Royal Haskoning heeft met een solvabiliteit van 56 procent een uiterst solide financiële positie. Wel daalde de omzet in de eerste zes maanden met 9 procent tot 152 miljoen euro. De winst halveerde tot 2,1 miljoen. De werkvoorraad slonk vergeleken met de zomer van vorig jaar met bijna een kwart tot zes maanden.

Bekijk hier het jaarverslag van Royal Haskoning

Reageer op dit artikel