nieuws

Grote Duitse offshoreklus voor Ballast

bouwbreed

Ballast Nedam gaat tachtig funderingen bouwen en plaatsen voor het Duitse offshorewindmolenpark Butendiek. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van een kwart miljard euro.

Dat heeft het Nieuwegeinse bouwconcern gisteren bekendgemaakt. De order is afkomstig van de Duitse windmolenexploitant WPD. Het ontwerp en de constructie van de fundering vindt volgend jaar plaats. De plaatsing staat gepland voor 2013. Ballast Nedam zal voor de klus zijn hefschip Svanen inzetten.

Het windmolenpark, met een totale capaciteit van 288 megawatt, wordt gebouwd in de Duitse Bocht, 32 kilometer ten westen van het eiland Sylt. De funderingen zullen op een diepte van tussen de 17 en 22 meter worden geplaatst. “Dit contract is een uitstekend resultaat van onze focus op deze nichemarkt”, zegt Ballast Nedam-topman Theo Bruijninckx. “Het bevestigt de sterke positie van Ballast Nedam als één van de grootste spelers in de groeiende Europese markt voor offshorewindmolenparken.”

Bruijninckx ziet voor de komende jaren “volop kansen” voor vervolgopdrachten. Momenteel werkt het bouwconcern aan het Britse windpark London Array. Volgend jaar zal het bedrijf de Svanen inzetten voor de bouw van het Anholt-windmolenpark voor de Deense kust.

Ov-terminal

Ballast Nedam maakte gisteren ook bekend dat het met combinant BAM de voornaamste gegadigde is voor de bouw van de nieuwe ov-terminal van Arnhem. De aanbieding die ze gezamenlijk hebben neergelegd is door de gemeente Arnhem, de NS, ProRail, de Spoorbouwmeester, de Rijksbouwmeester en architect UN Studio als beste beoordeeld.

De aannemers zijn nu uitgenodigd om contractbesprekingen te voeren met de opdrachtgevers. Het project omvat de bouw van de transferhal die aansluit op de fietsenstalling en de reizigerstunnel en ook de parkeergarage, de taxistandplaats en het busstation met elkaar verbindt. Het werk kent een vaste aanneemsom van 37,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels