nieuws

Groen licht voor duurzaam zwembad Denekamp

bouwbreed

Het college van b en w van de gemeente Dinkelland hebben groen licht gegeven voor de komst van een 50 meter bad in het dorp Denekamp. Het bad, dat circa 11 miljoen euro kost, moet in 2015 in gebruik worden genomen. Het gebouw is bijzonder vanwege zijn duurzame aspecten en de olympische omvang van het […]

Het college van b en w van de gemeente Dinkelland hebben groen licht gegeven voor de komst van een 50 meter bad in het dorp Denekamp. Het bad, dat circa 11 miljoen euro kost, moet in 2015 in gebruik worden genomen. Het gebouw is bijzonder vanwege zijn duurzame aspecten en de olympische omvang van het wedstrijdbad.

Het gebouw wordt geëxploiteerd door een private stichting. De gemeente geeft een jaarlijkse bijdrage van 650.000 euro, maar zal geen cent toeleggen op mogelijke tekorten. Het energieneutrale concept moet geldschieters over de streep trekken. De gemeenteraad beslist eind oktober over de haalbaarheid van het bad waar al een ton voor is uitgetrokken.

Reageer op dit artikel