nieuws

Granulaat maakt ondergrond droog

bouwbreed

In 5 tot 10 minuten maakt waterabsorber-granulaat van IMSO uit Amsterdam korte metten met vocht. Het granulaat bestaat uit acrylamide copolymeer dat 200 keer het eigen gewicht aan water opneemt. De installateur die een dakgoot moet repareren legt met het granulaat een dijkje van tweemaal de waterhoogte aan. Het materiaal absorbeert vervolgens het water, sluit […]

In 5 tot 10 minuten maakt waterabsorber-granulaat van IMSO uit Amsterdam korte metten met vocht. Het granulaat bestaat uit acrylamide copolymeer dat 200 keer het eigen gewicht aan water opneemt. De installateur die een dakgoot moet repareren legt met het granulaat een dijkje van tweemaal de waterhoogte aan. Het materiaal absorbeert vervolgens het water, sluit hermetisch af op de ondergrond en vormt zo een dammetje om verdere watertoeloop te stoppen. Aan het eind van de rit wordt het volgezogen granulaat weggeschept.

Reageer op dit artikel