nieuws

Gemeenten zelf verantwoordelijk voor grondbeleid

bouwbreed

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil geen waardeoordeel over het rapport Grond-op-hopen van de VROM-inspectie. Uit dat rapport bleek zaterdag dat alle zeven onderzochte gemeenten illegaal grond samenvoegen en innemen. “Wij zeggen nooit iets over afzonderlijke gemeenten”, verklaart een woordvoerder van de VNG. Of gemeenten als belangrijke grondverzetspeler niet het juiste voorbeeld zouden moeten […]

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil geen waardeoordeel over het rapport Grond-op-hopen van de VROM-inspectie. Uit dat rapport bleek zaterdag dat alle zeven onderzochte gemeenten illegaal grond samenvoegen en innemen. “Wij zeggen nooit iets over afzonderlijke gemeenten”, verklaart een woordvoerder van de VNG. Of gemeenten als belangrijke grondverzetspeler niet het juiste voorbeeld zouden moeten geven, wil ze ook niet kwijt. Ze wijst er op dat de illegale praktijken met grond volgens de VROM-inspectie soms onbewust en soms met opzet gebeuren. Of het dan niet wat vreemd is dat gemeenten de bodemregels onvoldoende kennen? Geen commentaar. “Maar we vinden het wel goed dat de VROM-inspectie aandacht vraagt voor het probleem”, aldus de woordvoerder. Ongeveer zestig bedrijven in Nederland hebben wel de juiste papieren voor het innemen en samenvoegen van grond.

Reageer op dit artikel