nieuws

Geen fusie CROW en Curnet

bouwbreed

De fusie tussen CROW en Curnet gaat niet door, vanwege financiële problemen bij Curnet.

Fusiepartner CROW snijdt alle samenwerking met Curnet door, zolang de problemen niet zijn opgelost. “Het besluit om per direct te stoppen met het fusietraject is gebaseerd op de ontstane structurele en financiële problemen bij Curnet en de daaraan verbonden juridische consequenties voor CROW”, maakt CROW vandaag officieel bekend.

Daarmee is het beoogde doel van één kennisinstituut voor de bouw plotseling weer verre toekomstmuziek geworden. Al jaren dringen ministeries en brancheorganisaties aan op het bundelen van bouwkennis op het gebied van aanbesteden en contracteren, bouw, infrastructuur, ruimtegebruik, milieu, verkeer en vervoer.

Eind vorig jaar begonnen de onderhandelingen. Beide partijen waren het eens over de meerwaarde van de samenvoeging, maar CROW haakte af na juridisch advies over de financiële positie van Curnet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels