nieuws

Gebruik van hoekverbinders voorkomt openbarsten bekisting

bouwbreed Premium

Gebruik van hoekverbinders voorkomt openbarsten bekisting

De Hoop Pekso heeft hoekverbinders toegevoegd aan de Topkist-funderingsbekisting van geëxpandeerd polystyreen (eps).

De verbinders houden tijdens het betonstorten de bekistingselementen bij elkaar. De Hoop Pekso liet de hoekverbinders zien tijdens de Betonvakdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. Het zijn kunststof geleiders voor de banden over de buitenhoek van de eps-funderingsbekisting.

Tot nu toe leverde De Hoop Pekso alleen de spanbanden die dwars op de bekistingselementen staan. Als zij niet dicht genoeg bij een hoek zitten, bestaat een risico op het openbarsten van de hoek tijdens het storten. Om dat te voorkomen heeft het bedrijf de geleiders voor de banden op de hoek ontwikkeld.

Lees hier meer over de Betonvakdagen

Reageer op dit artikel