nieuws

Fransman aan topvan Zwitsers Holcim

bouwbreed

Het Zwitserse bouwstoffenconcern Holcim krijgt de Fransman Bernard Fontana aan de top. De huidige bestuursvoorzitter Markus Akermann (64) vertrekt eind januari met pensioen. Fontana (50) startte zijn loopbaan bij de Franse industriegroep SNPE en werkte zich vervolgens bij staalconcern Arcelor Mittal op tot de concernleiding. Sinds 2010 was hij topman van de van Arcelor Mittal […]

Het Zwitserse bouwstoffenconcern Holcim krijgt de Fransman Bernard Fontana aan de top. De huidige bestuursvoorzitter Markus Akermann (64) vertrekt eind januari met pensioen.

Fontana (50) startte zijn loopbaan bij de Franse industriegroep SNPE en werkte zich vervolgens bij staalconcern Arcelor Mittal op tot de concernleiding. Sinds 2010 was hij topman van de van Arcelor Mittal afgesplitste onderneming Asperam. De specialist in roestvrij staal noteerde vorig jaar met 10.000 medewerkers een omzet van 4,4 miljard euro. Bij Holcim komt Fontana aan de top van een onderneming met 80.000 medewerkers en een omzet van 16,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel