nieuws

FNV Bouw: Onze rekensommen kloppen

bouwbreed

FNV Bouw laat zich niet van de wijs brengen door de “streken” van het comité boze FNV’ers. Die brachten in de nacht van maandag op dinsdag leuzen aan op het gebouw van de vakbond.

“Verraders”, was met grote witte graffitiletters op het muurtje bij het vakbondskantoor geschreven. Het logo van FNV Bouw was veranderd in FNV Sloop.

FNV Bouw is geschrokken door de uitingen van onrust. Of de leuzen van FNV Bouw-leden zijn, weet de vakbond niet. Wel dat er ook bij sommige FNV Bouw-leden ontevredenheid heerste over het pensioenakkoord. “Waar voorstanders zijn, zijn ook tegenstanders”, zegt een woordvoerder.

De boze FNV’ers laten in een persbericht weten dat FNV Bouw, door in te stemmen met het pensioenakkoord, zijn eigen leden maar ook alle andere arbeiders in Nederland dupeert. “Casino-pensioen”, schamperen de tegenstanders. “De economische crisis wordt misbruikt om de toekomst van werkend Nederland door de plee te spoelen, terwijl zij die schuld hebben aan de crisis vrijuit gaan. Wij kunnen niet accepteren dat onze toekomst wordt vernacheld, en al helemaal niet als onze zogenaamde vertegenwoordigers daaraan meewerken.” Ze roepen op tot posteracties, stakingen en blokkades.

Inhoud

De vakbond zegt zich niet van de wijs te laten brengen door deze “streken” van leden. “Wij nemen beslissingen op basis van inhoud, deze mensen blijkbaar niet. Onze rekensommen kloppen, het pensioenakkoord moet samen met de cao voldoende zijn om een aow-gat vanaf 65 jaar te vermijden”, aldus de woordvoerder.

Dat sommige leden nog niet helemaal overtuigd zijn van het pensioenakkoord, begrijpt de vakbond. “Het pensioenakkoord is moeilijke materie, pensioen is altijd moeilijke materie. Pensioenfondsen communiceren slecht en het is bijvoorbeeld moeilijk uit te leggen dat beleggen beter kan zijn dan sparen. Je hebt te maken met een enorme informatie-achterstand. Dan kan de nuance verdwijnen.” Volgens de woordvoerder is FNV Bouw druk doende de resterende onduidelijkheid over het pensioenakkoord weg te nemen.

Reageer op dit artikel