nieuws

Eis 7 jaar in zaak vastgoedfraude

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren 7 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen hoofdverdachte Jan van V. in het omvangrijke vastgoedfraudeproces rond Philips Pensioenfonds en Rabo Vastgoedgroep (voorheen Bouwfonds). Justitie ziet Van V. als het onbetwiste hoofd van de criminele organisatie.

Tegen oud-bestuursvoorzitter van Bouwfonds Cees Hakstege is 4 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. Hakstege wordt verdacht van onder meer witwassen en deelname aan een criminele organisatie. “H. leek een achtenswaardig burger, maar maakte de fraude mogelijk door Van V. de vrije hand te geven’’, aldus het OM. Het OM eiste verder 5 jaar tegen Will F., directeur van de vastgoedbeheerder van Philips Pensioenfonds en nog eens 5 jaar tegen Olivier L., voormalig financieel directeur van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling.

Reageer op dit artikel