nieuws

Eiffage ziet winst met 39 procent dalen

bouwbreed

Eiffage, het derde bouw- en concessiebedrijf van Frankrijk, heeft de winst in de eerste jaarhelft met bijna 39 procent zien dalen naar 43 miljoen euro. De omzet kwam wel 2,3 procent hoger uit op 6,6 miljard.

De slechtere resultaten zijn grotendeels te wijten aan hogere financieringslasten maar daarnaast werd in de divisie openbare werken een operationeel verlies geleden van 36 miljoen. Eiffage heeft eind juli de grootste opdracht uit zijn geschiedenis getekend: de bouw van een hogesnelheidslijn van 182 kilometer tussen Le Mans en Rennes met een prijskaartje van 3,3 miljard. De divisies openbare werken en elektrotechniek staan te popelen om aan die klus te beginnen want in beide sectoren staat de werklast onder druk. Bij openbare werken liep de omzet terug met 1,3 procent naar 1,8 miljard terwijl energie een procent moest inleveren naar 1,5 miljard. Bij de bouw ging het een stuk beter met een omzetgroei van 5,3 procent naar 1,87 miljard.

Volgens de pas aangetreden topman Berger is de boodschap nu vooral de rentabiliteit te verhogen. ‘‘We gaan de kostenbesparingen intensiveren met als doel om de marges naar 4 tot 5 procent op te krikken. Om dat te bereiken sluit ik niet uit dat we bepaalde niet-strategische activiteiten afstoten, met name in Europa.’’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels