nieuws

Eco-hotel in natuurgebied bij Ouddorp

bouwbreed

Eco-hotel in natuurgebied bij Ouddorp

DPP Vastgoedgroep uit Zierikzee heeft met de gemeente Goedereede en natuur- en recreatieschap De Grevelingen overeenstemming bereikt over de bouw van een duurzaam hotel met 120 tot 160 kamers in Ouddorp.

Het ‘ecohotel’ is gepland in bij De Punt aan de Grevelingen en gaat bestaan uit twaalf mini-hotels op kunstmatig aangelegde eilandjes die zijn gegroepeerd rond een hoofdgebouw met congreszalen en restaurant.

De elektriciteit voor het hotel zal worden opgewekt met zonne-energie en warmte uit het Grevelingenmeer. De gebouwen worden opgetrokken uit natuurlijke materialen. Ecologen houden toezicht op de inpassing van het hotel in het landschap. DPP-directeur Marco Bij de Vaate: ”Het liefst zouden we ook ons eigen drinkwater verzorgen op ecologische basis, maar dat mag wettelijk niet.”

Leisure-architect Tijs Zeelenberg (Port Zeelande, bungalowpark De Efteling) gaat het hotel ontwerpen.

Met het ecohotel willen de initiatiefnemers een nieuwe groep toeristen aantrekken die vooral op zoek is naar rust en ruimte. Voor de aanbesteding mikt Bij de Vaate op de zomer van 2012. Over de bouwsom wilde hij gisteren geen mededelingen doen. Eerder werd een bedrag van 20 miljoen euro genoemd.

Reageer op dit artikel