nieuws

Dekkingsgraad BPF schilders onder druk

bouwbreed

Dekkingsgraad BPF schilders onder druk

De stijgende levensverwachting van pensioengerechtigden in de branche zet de dekkingsgraad van het pensioenfonds BPF schilders extra onder druk.

BPF Schilders, het bedrijfstakpensioenfonds voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf werkt sinds 2009 aan een herstelplan. Hoewel dit fonds het vergeleken met veel andere pensioenfondsen nog redelijk doet, bleef het herstel van de dekkingsgraad in 2010 achter bij de doelstellingen, meldt bestuur in het jaarverslag over 2010.

Het rekende op een dekkingsgraad van 114,6 procent ultimo 2010 maar deze kwam uit op 112,4 procent. De tegenvaller is een gevolg van de toename van de voorziening pensioenverplichtingen met circa 3 procent die per november 2010 werd ingeboekt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels