nieuws

Dakdekkerskraan valt om bij renovatiewerk

bouwbreed

Dakdekkerskraan valt om bij renovatiewerk

In Heerde is een dakdekkerskraan van Manina Dakdekkers en Timmerbedrijf uit Enschede/Meppel op een woning gevallen. Eén persoon kwam daarbij om het leven.

 De woningen staan aan de Weidebocht en vallen onder het bestand van Woonstichting Triada uit Heerde. Aannemer Salverda uit ’t Harde renoveert de woningen. Aannemer, dakdekker en corporatie lieten weten niet in staat te zijn te reageren op het ongeluk. Volgens de politie van Heerde/Hattem is van de kraan een stempelpoot afgebroken waarna de kraan op het dak van de woning viel. De verongelukte kraan wordt met een andere kraan weggetakeld. De schade aan de woning is volgens de politie aanzienlijk. De woning moet worden gestut om het lichaam van de omgekomen werkman te kunnen bergen.

Reageer op dit artikel