nieuws

Dakbaan winnaarvan Dubo Award

bouwbreed

Derbigum Nederland is met zijn plantaardige en volledig te recyclen dakbaan uitgeroepen tot winnaar van de Dubo Award 2011. Het innovatieve product Derbipure brengt een grote milieuverbetering met zich mee en kan breed in Nederland worden uitgerold zonder ingewikkelde aanpassing van bestaande systemen, aldus het juryrapport. Wel zet de jury enige vraagtekens bij de financiële […]

Derbigum Nederland is met zijn plantaardige en volledig te recyclen dakbaan uitgeroepen tot winnaar van de Dubo Award 2011. Het innovatieve product Derbipure brengt een grote milieuverbetering met zich mee en kan breed in Nederland worden uitgerold zonder ingewikkelde aanpassing van bestaande systemen, aldus het juryrapport. Wel zet de jury enige vraagtekens bij de financiële vergelijking van het product met standaard dakbedekkingen.

De onderscheiding wordt uitgereikt voor het beste duurzame product, sys­teem, concept of idee dat grote potentie heeft voor de markt.

Dit jaar is ervoor gekozen om alle 22 inzendingen te nomineren. Alle kanshebbers presenteerden hun eigen inzending in tien minuten op de eerste van de twee Dubodagen in Houten.

De nominaties werden beoordeeld op de criteria innovatie, effectiviteit, toepasbaarheid en financiële haalbaarheid. De stem van de beursbezoekers bepaalde mede de einduitslag.

Reageer op dit artikel