nieuws

D66 wil Aanbestedingswet aanpassen

bouwbreed Premium

D66 wil Aanbestedingswet aanpassen

MKB-ers geven het kabinet een 5,8 als rapportcijfer. Dat blijkt uit onderzoek dat D66 deze zomer hield onder 774 ondernemers. De uitkomst van het onderzoek vraagt om aanpassing van de Aanbestedingswet, concludeert de oppositiepartij.

Volgens de ondervraagden is het voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en zelfstandigen zonder personeel nog altijd erg moeilijk om een opdracht van de overheid te krijgen. Daarom komt D66-Kamerlid Kees Verhoeven met twee voorstellen om de Aanbestedingswet aan te passen.

Dit moet het voor het kleinbedrijf makkelijker maken een overheidsopdracht te bemachtigen. “Er moet meer ruimte komen voor de innovatieve MKB’er”, vindt Verhoeven. “De aanbesteder klampt zich nog vaak halsstarrig vast aan één materiaalsoort of licentie in een contract, terwijl het op een andere manier vaak beter en goedkoper kan.”

Bekijk hier het ondernemersonderzoek van D66

Reageer op dit artikel