nieuws

Cradle-to-cradle basis nieuwbouw stadskantoor

bouwbreed

Het nieuwe stadskantoor van Venlo wordt gebaseerd op de principes van cradle-to-cradle. Zo zal gerecycled beton worden gebruikt voor de constructie en wordt de gevel uitgevoerd in gerecycled aluminium. Een zonneschoorsteen moet zorgen voor een natuurlijke luchtstroom door het gebouw. De materialen die worden gebruikt zijn demontabel en opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit het […]

Het nieuwe stadskantoor van Venlo wordt gebaseerd op de principes van cradle-to-cradle. Zo zal gerecycled beton worden gebruikt voor de constructie en wordt de gevel uitgevoerd in gerecycled aluminium. Een zonneschoorsteen moet zorgen voor een natuurlijke luchtstroom door het gebouw. De materialen die worden gebruikt zijn demontabel en opnieuw te gebruiken. Dat blijkt uit het definitieve ontwerp voor het stadskantoor.

Verder wordt gebruik gemaakt van drielaags glas, warmte-koudeopslag, zonnepanelen en led-verlichting. Hierdoor worden de jaarlijkse lasten van het gebouw fors verlaagd, wat gedurende de levensloop van het gebouw een besparing oplevert van zo’n 17 miljoen euro.

In mei 2012 wordt met de bouw gestart. De aanbestedingsprocedure begint binnenkort.

Reageer op dit artikel