nieuws

Corporatie Ymere blijft na bouw werkwoonwijk beheren

bouwbreed Premium

Ymere gaat in Almere de wijk Nobelhorst bouwen én beheren. Dat is de corporatie met de gemeente overeengekomen.

Gebiedsontwikkeling 3.0 worden de plannen voor het voormalige Almere Hout Noord wel genoemd. “Een zeer vernieuwende vorm van gebiedsontwikkeling”, stelt Ymere-bestuurder Stefan Schuwer. “De toekomstige bewoner en ondernemer worden vanaf het eerste moment meegenomen in de planontwikkeling.” De Noord-Hollandse corporatie blijft bovendien na de bouw de wijk beheren.

“De gemeente ging op zoek naar een partij die een duurzame rol wilde en kon spelen in én na de totstandkoming van de wijk”, zegt wethouder Adri Duivesteijn. “Een partij die investeert en na de oplevering verantwoordelijk blijft en niet vertrekt.” Ymere bleek van alle geïnteresseerden de meest overtuigende plannen te hebben.

De samenwerking betekent dat de gemeente Almere en Ymere zich langdurig verbinden aan de bouw en het beheer van het stadsdorp van ruim driehonderd hectare groot. In de wijk wordt wonen en werken gecombineerd en zullen de komende tien jaar rond de 4.300 woningen en veel grote en kleine ondernemingen verrijzen.

Het eerste deel van fase 1 (2012), met ruim 250 woningen/kavels, wordt voor 70 procent gevuld met initiatieven uit de markt.

Reageer op dit artikel