nieuws

Centrum Groningen maakt zich op voor sloop

bouwbreed

Centrum Groningen maakt zich op voor sloop

Het centrum van de stad Groningen maakt zich op voor grootschalige sloopwerkzaamheden. Deze week vinden de eerste voorbereidingen plaats.

De huidige panden van de oostwand maken plaats voor een nieuwe Oostwand en daarachter het Groninger Forum. Volgende week wordt gestart met de daadwerkelijke sloop, de Werkmanschool in de Schoolstraat zal dan als eerste het veld moeten ruimen. De Grote Markt wordt de komende jaren ingrijpend veranderd. De oostwand van dit centrale plein en het gebied daar direct achter gaan op de schop. Aan de Grote Markt komt een nieuwe gevelwand, waarbij de oude rooilijn wordt hersteld om de Grote Markt haar vooroorlogse proporties terug te geven.

De bovengrondse parkeergarage wordt gesloopt, de parkeerplaatsen komen ondergronds terug. De sloop van de parkeergarage maakt ruimte vrij voor een culturele trekker van formaat: het Groninger Forum. Dit gebouw, ontworpen door het Amsterdamse bureau NL Architects, wordt een ontmoetingsplaats voor jong en oud. 

 

Reageer op dit artikel