nieuws

Cementbouw en Van Gansewinkel gaan voor duurzame grondstoffen

bouwbreed

Cementbouw en Van Gansewinkel gaan voor duurzame grondstoffen

Cementbouw en Van Gansewinkel A&G werken samen aan de ontwikkeling van duurzame grondstoffen voor de cement-, beton- en asfaltindustrie.

De twee partijen onderzoeken hoe Forz ingezet kan worden bij de productie van nieuwe bindmiddelen of betonproducten. Forz is een verzamelnaam voor een reeks aan bouwstoffen die dochterbedrijf A&G van Van Gansewinkel sinds een tijd op de markt zet.

De materialen worden onder andere gewonnen uit bodemassen die vrijkomen in de afvalverbrandingsovens van Van Gansewinkel. Via scheidings- en wastechnieken worden de assen in verschillende stromen verdeeld. Zo kan bespaard worden op primaire grondstoffen zoals zand, grind en kalk.

Bekijk hier het onderzoek Forz Bindmiddel van de Universiteit Utrecht

Reageer op dit artikel