nieuws

Bond dreigt met actiesin de timmerindustrie

bouwbreed Premium

FNV Bouw heeft de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) een ultimatum gesteld in het cao-conflict tussen de partijen. De vakbond wil voor 18 september 23.00 uur een eindbod van de werkgevers dat tegemoetkomt aan enkele van haar eisen. Als de NBvT het ultimatum laten aflopen of als het eindbod door de bond als onvoldoende wordt […]

FNV Bouw heeft de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) een ultimatum gesteld in het cao-conflict tussen de partijen. De vakbond wil voor 18 september 23.00 uur een eindbod van de werkgevers dat tegemoetkomt aan enkele van haar eisen.

Als de NBvT het ultimatum laten aflopen of als het eindbod door de bond als onvoldoende wordt bestempeld, dan volgen vrijwel zeker acties.

FNV Bouw eist onder meer een loonsverhoging van in totaal 3,5 procent over twee jaar, een eenmalige uitkering van 150 euro en inperking van de inhuur van externe flexkrachten. Volgens de bond wacht zij al negen maanden op een eindbod van werkgevers.

Op 13 april werden de cao-onderhandelingen formeel afgebroken.

De timmerindustrie telt ruim negenduizend werknemers.

Reageer op dit artikel