nieuws

Blokken voorkomen opdrijven tunnel

bouwbreed Premium

De tunnel van de Bovensteweg onder de Pasteurlaan in Oosterhout wordt op zijn plaats gehouden door zo’n tweehonderd betonnen blokken. Vlak bij de tunnel wordt grondwater in bergingsvijvers opgeslagen. Het water is volgens voorlichter Frank Lambregts van de gemeente Oosterhout afkomstig van de bouwput voor Thornzicht, een project van de Oosterhoutse woningcorporatie Thuisvester. Het betreft […]

De tunnel van de Bovensteweg onder de Pasteurlaan in Oosterhout wordt op zijn plaats gehouden door zo’n tweehonderd betonnen blokken. Vlak bij de tunnel wordt grondwater in bergingsvijvers opgeslagen. Het water is volgens voorlichter Frank Lambregts van de gemeente Oosterhout afkomstig van de bouwput voor Thornzicht, een project van de Oosterhoutse woningcorporatie Thuisvester. Het betreft drie woongebouwen met een ondergrondse parkeergarage met 141 parkeerplaatsen. De bemaling van de bouwput duurt ongeveer een half jaar. Naar verwachting worden de betonnen blokken in oktober weer verwijderd.

Reageer op dit artikel