nieuws

Bleker blij met effect oproep megastallen

bouwbreed Premium

Gemeenten en provincies hebben volgens staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) gehoor gegeven aan zijn oproep niet mee te werken aan nieuwe aanvragen voor grotere veestallen zolang de maatschappelijke discussie over megastallen nog woedt. De Tweede Kamer wilde eigenlijk een tijdelijke bouwstop in afwachting van de uitkomst van de dialoog over de megastallen, die eind deze maand […]

Gemeenten en provincies hebben volgens staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) gehoor gegeven aan zijn oproep niet mee te werken aan nieuwe aanvragen voor grotere veestallen zolang de maatschappelijke discussie over megastallen nog woedt. De Tweede Kamer wilde eigenlijk een tijdelijke bouwstop in afwachting van de uitkomst van de dialoog over de megastallen, die eind deze maand wordt verwacht. Bleker stelde woensdag in de Kamer dat er nog wel vergunningen zijn gegeven voor de bouw van grote stallen. Maar volgens hem hebben gemeenten en provincies niet meegewerkt aan wijzigingen van bestemmingsplannen.

Volgens Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) omzeilen gemeenten de officiële procedures soms met trucjes. De bouw van een nieuwe megastal wordt dan een project waarvoor geen bestemmingsplan hoeft te worden aangepast.

Reageer op dit artikel