nieuws

BING doet aangifte

bouwbreed

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) gaat aangifte doen tegen oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam wegens laster. Volgens het bureau verkondigt Verver voortdurend onwaarheden over het onderzoek dat BING vorige week uitbracht over haar functioneren als burgemeester. Daarmee, zo meent BING, bezoedelt ze de integriteit van de onderzoekers. De onderzoekers stelden onder meer vast dat […]

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) gaat aangifte doen tegen oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam wegens laster.

Volgens het bureau verkondigt Verver voortdurend onwaarheden over het onderzoek dat BING vorige week uitbracht over haar functioneren als burgemeester. Daarmee, zo meent BING, bezoedelt ze de integriteit van de onderzoekers.

De onderzoekers stelden onder meer vast dat Verver zich als burgemeester schuldig maakte aan belangenverstrengeling en machtsmisbruik. Zij creëerde ook een angstcultuur op het stadhuis.

Verver verwees het rapport naar de prullenbak. De onderzoekers waren volgens haar vooringenomen. Zij verwijt BING onder meer geen wederhoor te hebben toegepast.

“Mevrouw Verver verkondigt in de media continu onwaarheden. Aanvankelijk meenden wij dat het uit emotie was, maar zij blijft doorgaan en wij hebben aanwijzingen dat zij voorlopig niet stopt”, aldus directeur Peter Werkman van BING in een verklaring.

Verver liet via haar advocaat weten “de mogelijke aangifte” te zien “als een poging om haar monddood te maken”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels