nieuws

Anderhalve kilometer met direct-pipe boortechniek

bouwbreed

Anderhalve kilometer met direct-pipe boortechniek

Voor het eerst heeft A. Hak Drillcon een Direct Pipe-boring uitgevoerd over een lengte van 1400 meter. Tot dit jaar was 800 meter de maximale lengte.

In opdracht van de Gasunie heeft het bedrijf in de 150 kilometer lange Noord-Zuidroute bij Lochem een hogedrukgasleiding aangelegd met een doorsnede van ruim 1.20 meter. Het is een stalen leiding met een kunststof (polypropyleen) coating. Deze pijp loopt op een diepte van 5 meter onder landbouwpercelen door. Ook heeft A. Hak Drillcon van ProRail toestemming gekregen om hier met de nieuwe techniek, waarmee het bedrijf in 2010 de eerste projecten met kleinere lengtes uitvoerde, op 25 meter diepte onder een spoorlijn door te gaan. Dat had het eerder gedaan bij het Hartelkanaal in Rotterdam. Met dit project, waarbij twee spoorwegen, een rijksweg en het Hartelkanaal werden gekruist, won het bedrijf samen met Gasunie de No Dig Award 2011.

Reageer op dit artikel