nieuws

Andere bestemming defensieterreinen

bouwbreed Premium

Het is nog onduidelijk of de beschikbare terreinen van Defensie voor nieuwbouwprojecten in aanmerking komen. Als het aan de wethouder van Weert ligt is dit een illusie.

Het ministerie van Defensie gaat flink bezuinigen. Meerdere kazernes moeten de deuren sluiten. Zo gaan hoogstwaarschijnlijk de Koningin Beatrixkazerne en de Prinses Julianakazerne in Den Haag definitief dicht.

De terreinen lijken zich op het eerste gezicht goed te lenen voor het bouwen van extra woningen. Of dat ook haalbaar is, is nog allerminst duidelijk.

In een reactie liet een woordvoerder van het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf weten dat het “echt nog te vroeg is om daar iets over te zeggen. Als de kazernes sluiten vindt er sowieso herontwikkeling plaats, maar hoe dat ingevuld wordt is nog lang niet duidelijk.”

De gemeente Den Haag was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De Nassau Dietzkazerne in Budel wacht eenzelfde lot. De gemeente Budel liet in een reactie weten zich eerst nog op de zaak te willen beraden, omdat ze tot dusver alleen via de media berichten hadden vernomen over de mogelijke sluiting van de kazerne aldaar. “Wat wij tot nu toe weten is dat de kazerne afgestoten zou worden, maar het oefenterrein zou blijven.”

Het terrein van de KMS in Weert is een ander gebied dat op de lijst van te sluiten kazernes staat.

In de Volkskrantwordt wethouder Anton Kirkels als volgt geciteerd: “Als de minister denkt dat hij het terrein voor woningbouw kan verkopen kan ik hem uit de droom helpen. Dat soort rijkrekenarij zit er niet in. In Limburg worden juist woningbouwplannen geschrapt.”

Reageer op dit artikel