nieuws

Aanpak knooppunt Joure met half jaar vertraagd

bouwbreed Premium

-De aanpassing van knooppunt Joure aan een snelheid van 130 kilometer per uur levert een half jaar vertraging op. Dit laat Rijkswaterstaat weten. Door de snelheidsverhoging met 10 kilometer zal het milieuonderzoek deels overnieuw moeten. Daarop moet het ontwerp-tracébesluit wachten. In plaats van eind dit jaar komt dat pas medio 2012. De spa kan dan […]

-De aanpassing van knooppunt Joure aan een snelheid van 130 kilometer per uur levert een half jaar vertraging op. Dit laat Rijkswaterstaat weten. Door de snelheidsverhoging met 10 kilometer zal het milieuonderzoek deels overnieuw moeten. Daarop moet het ontwerp-tracébesluit wachten. In plaats van eind dit jaar komt dat pas medio 2012. De spa kan dan eind 2013 de grond in.

Het uitstel heeft wel weer een voordeel. Bekeken wordt nu ook of de aanpak van het knooppunt gecombineerd kan worden met het aquaduct Skartser Rien. Daarvoor is pas na 2020 geld.

Reageer op dit artikel