nieuws

Ziekenhuis Delft voor 120 miljoen naar TBI-dochter

bouwbreed

De nieuwbouw van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft is gegund aan een consortium onder leiding van TBI-dochter JP van Eesteren. Met de opdracht is 120 miljoen euro gemoeid.

Het ziekenhuis is via een Europese niet-openbare aanbesteding gegund waarop in de eerste selectieronde negen consortia hebben ingeschreven. In de tweede ronde is aan de vijf overgebleven partijen gevraagd om op basis van het voorlopig ontwerp, met het budget en de planning als kader, aan te geven hoe zij het project zouden beheersen en invullen.

De opdracht is naar de partij met het beste voorstel gegaan. Er is nadrukkelijk niet op de hoogte van de aanneemsom gegund. “Een anders dan gebruikelijk proces”, zo stelt projectdirecteur Cees van der Zande.

Het consortium TBI Combinatie Reinier de Graaf v.o.f. dat de nieuwbouw uit gaat voeren, bestaat naast bouwer JP van Eesteren uit de TBI-zusters Croon Elektrotechniek en installateur Wolter & Dros. De bouw start volgend jaar. De oplevering staat voor 2014 op de planning. Het nieuwe ziekenhuis is een ontwerp van EGM architecten. De Rabobank, ING en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) hebben voor de financiering van het nieuwe ziekenhuis “onder voorwaarden” een offerte uitgebracht. Het Reinier de Graaf Ziekenhuis verwacht er dit najaar definitief met de banken uit te zijn.

Reageer op dit artikel